Åhhh. VARFÖR slutade jag???

Välkommen! Forum Dagbok Åhhh. VARFÖR slutade jag???

Etiketter: 

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #68251
    ledino
    Medlem

    nää.. nu är jag urdeppad. har varit utan snus i 2,5 dygn nu och jag känner att inget är roligt längre utan min lille vän. Allt tappar lixom det lilla extra…Mat, träningm, tv…

    Någon som har tips eller hjälp?? eller ska man ge upp och börja igen?? (jaaaa!!)

    #74531
    birgitta
    Medlem

    ..nää..du har rätt..det är inte roligt..inte för en sekund i början…det är pest och pina rakt igenom..men vill man sluta så kan man ta sig igenom det..det kan man..även DU…Inte kan du väl bara ge upp…Varför vill du sluta?

    #74532
    Snusmupp
    Medlem

    Din vilja/sug att ta en snus är ditt index på hur djupt ner du sitter i ett beroende. Den vilja och sug du känner att ta en snus, samma kraft skall du lägga på att motstå! Tänk dig en skala med 0 i mitten. Till vänster om 0, -1,-2-3-4 … -100, till höger om 0 +100. Vid -100 mår man fruktansvärt dåligt. Vid +100, perfekt. Du vill sluta snusa? Då befinner du dig på noll. Noll är kvalet, ångesten, ilskan och ingenmansland. Där vill man inte va. För varje snus du tar halkar du ytterligare en bit åt vänster. Men för varje dag du INTE tar en snus, jobbar du dig ett steg mot höger och + sidan. För efter 100 dagar kommer du kanske inte ens minnas att du snusat. Du kommer inte känna samma sug eller behov. Allt kommer var så otroligt mycket bättre. Och för var dag du tar ett steg åt höger och + sidan, så ser du på din skala att du helt plötsligt kommit en bra bit ifrån noll. För varje dag du mår dåligt mår du bättre. Jag räknar med att det tar 100 dagar. Sedan mår man riktigt bra! Detta är mitt sätt att visualisera det hela och beta av dagarna en och en. Jag har till och med en tidslinjal i papper som jag bockar av :-) Det funkar för mig, prova du med!!! Vi ses på +100 sidan!

    //Snusmuppen, 84 dagar

    #74533
    colli
    Medlem

    jag tänkte i början när det var som värst, att nu har det gått 2 dygn, som förvisso varit för jävliga men tar jag en snus nu så måste jag uppleva dom här dagarna igen och börja om från scratch.

    För varje dag, varje timme som går så blir livet lättare, tänk på +skalan också, du mår inte bara bättre fysiskt utan även psykiskt också efter en period över att du är stark som klarar det och den känslan är bättre än det tillfället när man stoppar upp en prilla.

    Dom 3 första dagarna är alltid värst! Sen blir allting mycket lättare

    #74534
    Stenbock
    Medlem

    Jag är uppe i 50 timmar nu och tänker precis som colli beskriver det. Det här kan vara bland det värsta jag kommer gå igenom fysiskt och psykiskt, men när jag tänker på stoltheten över mig själv, en stolthet jag inte känt på väldigt länge får det mig att tuffa på. AA kör med ”En dag i taget”. Här gäller en timma i taget, för varje timma man står ut är man en timma längre bort från denna misär. Hellre 100 dagar av rent helvete än ett liv kontrollerat av ett gift.

    Acceptera så snart som möjligt att det du känner är värt att känna :)

    #82618
    lullicent
    Medlem

    fantastiska kommentarer! snuslinjalen tar jag och lånar!

    #82620
    LoveCandy
    Medlem

    `Hej stå ut vet precis hur du känner dig har varit utan snus i 9 dagar nu och känner redan att suget börjar lätta hoppas de är till någon tröst stå i mot du kommer att klara detta de lovar jag dig för jag har själv haft dagar då de verkligen känns så som du beskriver de jag lovar de går över?.

    Själv var jag ute och gick och åt på regelbundna tider och de första fem dagarna använde jag nikotin tuggummi två gånger dagligen vill dock till lägga att jag sällan använder dom nu för suget har minskat men där i mot så använder jag fortfarande nikotin fritt snus för vanan att ha något under läppen är svårast att vänja sig av med så detta kan du ju också prova.

    Lycka till

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.