Varför det kommer gå denna gång

Välkommen! Forum Allmänt Varför det kommer gå denna gång

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #90097
    Pappa03
    Medlem

    Hej,
    Jag började snusa i slutet av högstadiet, i mitten på 80-talet. Sedan dess har jag snusat, rökt, slutat röka och över till snus igen under mer än 30 år. Vid något enstaka tillfälle har jag försökt sluta snusa men misslyckats. På senare år har jag börjat somna med snus i munnen och konstaterat att det går bra och att jag kan sätta det i system.

    Jag har generellt använt snus som drog, som hungernedsättande medel, som uppiggande medel och så vidare. Jag har haft svårt att gå i säng och varit extremt trött på morgonen. Jag har haft lätt att vända på dygnet under semestern.

    Förra söndagen vaknade jag och snuset var slut. Jag brukar vara extremt noga med att det alltid finns minst en dosa någonstans, i ryggan, i kylen eller något liknande – men inte denna dag. Så jag slutade vara en snusare. Observera ordvalet!

    Jag har sedan dess mått sådär, varit sjukligt trött både på dagarna och kvällarna, känt ett konstant sug i mun och mage, i perioder varit yr. MEN. Men jag har gått och lagt mig i tid och vaknat tidigt som tusan och varit utvilad. Då jag har slutat vara en snusare (oklart om jag medvetet bestämt mig för just detta) så har jag inte fokuserat på det uteblivna snuset när jag känt symptom. Jag har istället sätt det som att de bara måste hanteras som om de vore något annat, vad som helst. Huvudvärk, influensa eller träningsvärk. Jag råkar ju också veta att träning också generar hormoner precis som nikotin och sånt så jag har börjat röra mig mycket mer än innan. Till exempel så har de tidiga mornarna gjort att jag har kunnat cykelpendla 1,5 mil till jobbet varje dag.

    Vad jag vill ha sagt med detta är att för mig så är framgången förknippad med att fokuset inte alls ligger på snus, uteblivet snus, nikotinersättning, papper under läppen, Onico eller något annat – jag tänker på vad jag ska göra härnäst. Det är vid de tillfällen som jag fokuserat på snuset som jag trillat dit… Jag antar att många känner igen sig – man kan lukta på snus, tänka på snus, kanske bara ta en light portion…

    Hoppas ni alla lyckas att sluta vara snusare!

    \\/// Live long and prosper!

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.