Vad kan jag förvänta mig när jag slutar?

Välkommen! Forum Allmänt Vad kan jag förvänta mig när jag slutar?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #83907
    Majen
    Medlem

    Hej! Vet inte om det finns nån liknande tråd, upptäckte sidan igår och blev precis medlem så detta är mitt första inlägg här. I alla fall, jag har vart nikotin- och tobaksfri i ungefär 4 dygn och det har gått över förväntan – vilket oroar mig! Folk runt omkring mig säger saker som ”vänta du bara”, ”ropa inte hej” osv. Det får mig såklart att undra över vad som komma skall. Så jag tänkte att ni kanske ville hjälpa mig och varandra genom att skriva om de olika stadium ni gick igenom då ni slutade. T.ex. såhär:

    Dag 1-2: Yrsel, snussug, illamående.
    Dag 3-7: Yrseln och illamåendet försvann, snussuget började ebba ut men började få ont i huvudet.
    Dag 8-14: Började få tankar om att jag kanske kunde ta en snus ändå..

    Ja ni fattar vad jag menar 🙂 Förstår att det såklart är individuellt men ändå intressant att se korta versioner av hur första tiden var för er andra så jag kanske får någon hum om vad som väntar mig. När börjar man känna att man litar på sig själv och har kontroll över nikotinmonstret? Av någon anledning känns det som att jag kommer få det värre än majoriteten om ett par veckor, bara för att de första dagarna (som sägs ska vara de värsta) gick så smärtfritt för mig. Är min oro befogad?

    Är jätteglad för svar och förlåt om det redan finns flera liknande trådar 🙂

    #83908
    sunkan79
    Medlem

    Välkommen och grattis till ett bra beslut 😀
    Vad skönt att du haft relativt ”lätt” de fyra första dygnen, oftast brukar dom vara dom absolut jobbigaste.
    Självklart är det olika för alla men jag har listat nedan ungefär hur det sett ut för mig.

    Dag 1-5, Snussug, yrsel, ofokuserad och dålig sömn
    Dag 6-10 Snussug, sötsug, deprimerad
    Dag 11-21 Stötvis snussug, arg och humörsvängningar, blåsor i munnen.
    Dag 22-32 Fortfarande humörsvängningar och deppig emellanåt, konstant sugen på något.
    Dag 33-nu (58) Nu är det jämna plågor, små snussugattacker ibland, sötsug, pigg, aktiv och träningssugen.

    Lycka till! 🙂

    #83909
    Majen
    Medlem

    Tack så mycket! 😀

    Det är intressant att se att det är så himla olika från person till person. Har hört alltför mycket skräckhistorier de senaste dagarna så kul att läsa om nån som redan efter en månad märker positiva sidor av ”nykterheten”, även om det låter som att du haft en jobbig första tid.

    #83911
    sunkan79
    Medlem

    Ja det var en jobbig period dom första veckorna men nu känns det som framtiden ljusnar. Kan få något snussug ibland men dom kommer allt mer sällan och går över relativt fort. Lite väl godissugen är jag väl, åt aldrig godis tidigare, men försöker hålla mig borta från det så gott det går.
    Allra jobbigast tycker jag nog att jag var så grinig, lättretad och saknade tålamod. Svårt att kontrollera humöret, men är också på bättringsväg.
    Visst spar man pengar också, men konstigt nog är det tomt på kontot ändå i slutet på månaden 😀 😀

    Så fortsätt kämpa och lycka till, det här fixar du galant 😉

    #83912
    Kalkonen
    Medlem

    Välkommen till forumet och grattis till slutasnusabeslutet. Har vid det här laget ganska god rutin på att sluta snusa, dessutom är jag ju en rutinerad börjare också men skillnaden denna gång är att jag kommit över de två för mig värsta hindren, runt dag 10 och runt dag 40. Det följer ungefär samma mönster varje gång. Något i stil med:

    Dag 1-4: Yrsel, svåra koncentrationsproblem, sömnsvårigheter.

    Dag 5-9: Bättre sömn och mindre yrsel. I denna period börjar nog tjurigheten komma igång för att sedan bli som värst kommande period.

    Dag 10-15: Riktigt svårt med humöret. Kan va glad men vid minsta störning vänder det snabbt. Deppig är man och orolig. Här brukar jag börja igen, denna gång blev det ett återfall på en dosa.

    Dag 16-40: Skapliga dagar faktiskt. Dock har jag märkt att jag får migrän rätt ofta.

    Dag 40-50: Nästa stora krisperiod. Har återgått till snus rätt många gånger i denna period. Humöret svänger snabbt och jag orkar helt enkelt inte med tanken att aldrig få snusa igen.

    Dag 51- : Allt blir bättre och bättre. Korta stunder med snustankar som försvinner relativt snabbt. Senast jag slutade och höll upp länge (massor av år) så tror jag att tankarna på snus i princip försvann efter dag 50.

    #83913
    Majen
    Medlem

    Tack för ditt svar Kalkonen och tack för välkomnandet 🙂 Idag har vart en riktig pissdag, låtit min ilska gå ut över min stackars sambo, följt av ett gråtkalas, så skönt att läsa om att ett liv utan en tanke på snus faktiskt är möjligt.

    Men apropå det här med återfall, om det (peppar peppar) skulle hända är det helt tillbaks på ruta ett igen då eller är det ”bara” några steg tillbaka? Återigen har jag hört för många skräckhistorier om ”en snus på fyllan och dagen efter sitter du där med en stock och är fast igen”.

    #83914
    messi
    Medlem

    Till att börja med…. Grattis till ett val som gynnar hela din hälsa och även plånboken.

    Jag har både positivt och negativt. Det negativa är att det tar tid innan du kommer tillbaka på riktigt. Förutom helvetet i början, rastlösheten, stressen, yrsel och allt annat skit jag råkade ut för, så malde någon typ av depressionsaktig känsla under lång tid… Vi pratar till ca.80-90 dagar för mig(värst runt40-60) Det positiva är att det GÅR över tillslut.

    Det enda om egentligen funka riktigt bra för mig va träning. Bara ett tips! Men nu när det gått en bit över 100 dagar ångrar jag inte mitt beslut det minsta.

    Alla reagerar olika, men det värsta verkar släppa efter ett tag för dom flesta. Så man behöver inte ifrågasätta om det är värt det, för det är det 🙂

    #83916
    Kalkonen
    Medlem

    Tror inte jag hoppade tillbaka till ruta ett men lite av symptomen jag hade det första dagarna kom tillbaks under något dygn eller så. Mitt återfall handlade om en dosa ettan som jag sopade i mig på ca 2 dagar.

    #83919
    Majen
    Medlem

    Om några timmar har jag vart nikotin- och tobaksfri i en vecka and still going strong! 😉 tack för era svar och era värmande ord

    #83923
    sebbe
    Medlem

    Hej såg detta inlägg och kände då att jag måste skriva något..
    Jag slutade snus för cirka 2 år sen och tills i söndags hade jag aldrig rört snus.
    Vill bara säga att det är en ständig kamp i alla fall för mig, de första dagarna var jobbigast men efter någon vecka kom energin tillbaka dock fanns alltid under dessa år känslan att något saknades, kompenserad med sötsaker och chips men insåg efter 1 år att vikten hade då gått upp cirka 10 kg (Tur att jag var underviktig när jag börja).

    Så nu sitter jag igen med snus i munnen och funderar på ska jag sluta innan ”beroendet” av nikotin kommer tillbaka på riktigt. Har under denna vecka inte snusat måndag-torsdag och kände inga problem med det efter mina 3 snus i söndags, men idag började sötsuget och köpta mig snus igen…
    Någon som har några tips om hur man skall göra nu?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.