Tar striden för sista gången!

Välkommen! Forum Dagbok Tar striden för sista gången!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 55 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #83645
    sunkan79
    Medlem

    Det är tisdag lunch och jag har nyss klämt i mig lite mat. Kom på mig själv att sitta och leta efter snusdosan så fort sista tuggan mat lämnat munnen för magen. Måste erkänna att jag vart lite besviken när jag kom på att jag slutat.

    Nu sitter jag här och kämpar mot mina demoner, jag är enbart inne på dag 2 som nikotinfri och det tycker inte kroppen om.
    Enormt sug i munnen, en hjärna som diskuterar med sig själv och försöker komma på nya strategier för att få mig att ta den där snusen. Ett yrsel som känns som lättare fylla, och en liten depressionskänsla att inte för ta sig den där snusen så hjärnan får sin ”belöning”.

    Har belönat den isåfall över 20 år nu så nu får det räcka, har snusat 1,5 dosa portion de senaste åren och det säger sig själv att det blir inte billigt. Så visst ligger ekonomin oerhört mycket mitt beslut. Hade snus varit gratis, ja då tror jag nog att jag snusat resten av mitt liv så hälsomässigt är det inte så tungt beslut för mig.

    Så frågan är vilken last ska jag börja med nu istället? Jag dricker kaffe såklart, det måste man men alkohol är inget för mig, dricker kanske 2 ggr per år, har bara blivit så sen vi fick barn för 5 år sedan och jag tränar ett par gånger i veckan så allt känns bortkastat och onödigt att dricka. Och ju längre tiden går desto mindre sugen blir jag att dricka också. Jag är inte nykterist, jag dricker bara inte 😀

    Blickar bakåt i texten jag skrivit men har svårt att läsa, svårt att fokusera blicken tillräckligt för att läsa 😀
    MEN, jag har försökt sluta snusa tidigare år och även lyckats ett par vändor (med återfall som resultat) och jag måste säga att så här ”bra” har det aldrig känts förut, tror faktiskt jag är mer motiverad än någonsin att sluta för nu får det f*n vara nog…..

    #83647
    martin_1
    Medlem

    Kör hårt! Lycka till! 🙂

    #83650
    sunkan79
    Medlem

    Tack Martin 😀

    #83655
    issen
    Medlem

    Fixar du!

    #83656

    Snus är riktigt sunkigt, med den inställning du har så kommer du att lyckas. Se det som en enorm fördel att alkohol har en sådan liten del i ditt liv, många halkar tillbaka till snuset då de inte haft full koll under berusning. Många börjar träna eller ökar träningsdosen då de slutar. Summan av lasterna är konstant och träning är en betydligt bättre ersättningsdrog än kaffe och socker. Dels blir man starkare i psyket, mer motståndskraftig mot infektioner, man får en kick att hålla fast vid sin livsstilsförändring och man får en snyggare kropp. Sen hjälper det förstås att det utsöndras endorfiner från träningen som gör ju gör att man morfin t efteråt.

    #83657
    sunkan79
    Medlem

    Tack Issen och Cumulusnimbus…. Det där talesättet tycker jag är fascinerande ”Summan av lasterna är konstant”, undrar vad då blir min last, siktar på träning istället för godis ivarje fall tycker jag 🙂

    Idag är det alltså dag 3, natten har varit riktigt jobbig igen och jag har vaknat många gånger under natten. Vaknat och famlat efter snusdosan som alltid brukar ligga där på sängbordet, jag brukar alltid stoppa in en ”pris” på natten om jag vaknar till, om så än bara för en kort stund. Får en att känna sig harmonisk och trygg och kan mysa ner sig i kudden igen, önskar det fanns något alternativ till den ”känslan”, ni förstår säkert, den där belåtenhetskänslan.

    Magen bråkar lite med mig idag också, är väl en liten omställning för den också, plus att jag har tuggat i mig lite mer halstabletter än normalt, enda hjälpmedlet jag har om det blir riktigt jobbigt, halstabletter. En småjobbig morgon så här långt med ett sug i käften och tung i huvudet, hade hoppats på lite bättre känsla när jag vaknade imorse. Men det är väl bara att kriga vidare om man vill komma någonvart, att ge upp finns inte och ett återfall är otroligt avlägset 😉

    #83659
    Kalkonen
    Medlem

    Lycka till Sunkan79. Själv är jag återigen på dag 5 med samma symptom som du fast i lite mindre omfattning än under dag 2, 3 ochfyra.
    Snus är ju riktigt värdelöst både för hälsan och plånboken. Frun slutade röka precis och det har gått riktigt bra för henne så motivationen är på topp.

    #83660
    sunkan79
    Medlem

    Tack Kalkonen, jasså du har återfallit i gamla synder? Vet hur det känns att falla dit och börja om igen, och igen, och igen osv..Men nu är gamla synder förlåtna för den här gången då jäv*ar får det vara nog, har ingen lust att börja om och gå igenom den här sjuka nikotinavvänjningen igen, har ingen lust att berätta hemma och på jobbet att jag misslyckats och börjat snusa igen, har ingen lust att bränna stålar på något så onödigt igen, har ingen lust att sitta och räkna prillorna och försöka räkna ut hur länge dosan räcker igen, nä vill helt enkelt lägga pengarna på något roligare. Så nu biter vi ihop den här gången och fixar det för gott 😉

    #83662
    hurricane
    Medlem

    Alltså heja dig. Min kamp ska börja på måndag, nu försöker jag samla pepp

    #83663
    sunkan79
    Medlem

    Alltså heja dig. Min kamp ska börja på måndag, nu försöker jag samla pepp

    Vad roligt, alltså inte så roligt när man håller att slutar på men bara att ta beslutet mot att sluta snusa är ett stort och roligt första steg. Jag ska heja på dig 🙂
    Nu på kvällningen hade jag det väldigt kämpigt, på väg hem från jobbet packade bilen ihop, från ingenstans så låste sig frambromsen, jag var i stort sett hemma så jag kunde parkera bilen men barnen skulle ju hämtas från dagis också :/ Så det var bara att slänga sig ur bilen och börja gå tokstressad mot förskolan samtidigt som jag funderade på hur jag skulle ta mig till jobbet utan bil imorgonbitti. Mitt i stressen kan jag lova att snussuget såg sin stora chans och verkligen vrålade ut sin abstinens och gav sig på mig med allt den hade. Tror jag fick alla abstinenser på samma gång, hungrig, förbannad, irriterad, yrsel, sug i munnen och huvudvärk.
    Men jag stretade emot, tog mig till förskolan och hem igen med gnällande barn som grädde på moset som absolut inte ville hem.
    MEN, 2 timmar senare var jag inte bara hemma, jag hade även fixat bilen. Krisen löst även UTAN snus, känner mig riktigt stolt över mig själv 😀
    Nu ser jag fram emot att få krypa till kojs snart och jag hoppas jag kan få sova ordentligt inatt…

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 55 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.