Snusmumrik

Välkommen! Forum Dagbok Snusmumrik

Etiketter: 

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #86145
    MikaelR
    Medlem

    Efter att ha varit fri från snuset i över 1 år så kom den dagen då tankarna började svaja över mer och mer till det vanliga tänkandet med ”Det kan väl inte vara så farligt att ta en snus” och känslan av att jag kände mig mer lugnare när jag snusade och inte behöva leva i en bubbla som det känns utan snuset.

    Dam-it! Jag tog den där snusen och har blivit fler snus i ungefär en vecka nu. Men just nu känns det tvärt om igen att jag inte kommer klara börja snusa med den hjärtklappning jag fått och stickningar i vänster arm/hand. (Jag har varit hos läkaren tidigare och kollat upp allt så ingen fara).

    Jag som varit så duktig innan, hur kunde det gå så fel.

    Vet någon hur lång tid det tar innan man blir fast igen? För ska jag behöva gå runt med konstant hjärtklappning som snusare då kan det verkligen kvitta, även om tankarna ”jag var ju så mycket lugnare utan snuset” ställer till en hel del. Men fan alltså. Hjälp någon!

    #86148
    iceman
    Medlem

    Du är redan fast. Tyvärr men du kan bli fri igen. Och får då på nytt gå igenom ”slutasnusahelvetet”. På mina sidor har jag beskrivit hur farligt det är för hjärtat med återfall och periodsnusa. När du hållit upp länge har kroppen anpassat sig till detta och nikotinreceptorerna degenererats. Men hjärnan aktiveras med fullt sug och pådrag efter bara några snus. Så du blir bokstavligen nikotinförgiftad när du kör igång igen. Hjärtan löper amok, blodtrycket stiger vilket inte är nyttigt. Du blir också orolig då adrenalinpåslaget är stort.

    Om du tänker efter så började du snusa lite sakta för första gången. Du kedjesnusade inte, kanske gjorde uppehåll på flera dagar mellan snusarna. Kroppen vande sig sakta till det svarta giftet.

    Det finns egentligen bara en sak för dig att bestämma dig för. Lägg av helt och rör aldrig mer nikotin. Tufft men nödvändigt. Annars kommer din kropp att ta stryk.

    #86150
    jallaz 6.1
    Medlem

    iceman, bra skrivet/ jag ska printa ut det du skrev här ovan o lägga det vid skrivbordet/nattduksbordet/köksbordet/pannrumsbordet så att jag kommer ihåg detta om ca 1 år(om jag håller mig fri)

    #86152
    Dragan
    Medlem

    Bra skrivet, känns verkligen igen. Kan det vara samma problem när man försöker sluta fler gånger. Jag har avsevärt värre abstinens nu efter att ha åkt dit igen efter ett års snusfrihet.

    #86157
    MikaelR
    Medlem

    Mycket bra förklarat! Tack för den fina informationen. Dock känns det faktiskt inte lika jobbigt just nu utan snus som det var för mer än 1 år sen då jag slutade, då var det ett helvete. Så kanske med lite tur har inte kroppen vant sig tillräckligt vid nikotinet. Men nu efter din beskrivning då jag varit orolig och hjärtat pumpar på högtryck precis som du skrev så. -Hejdå snus!

    #87167
    MikaelR
    Medlem

    Hur lång tid tar det för kroppen att vänja sig vid snus igen helt utan att man känner hjärtklappning och den högre pulsen?

    #87281
    MikaelR
    Medlem

    Ingen som vet?

    #87282
    mumintrollet
    Medlem

    Jag tror kroppen aldrig vänjer sig till det, i vart fall inte min.
    Min kvalificerade gissning är däremot att snustrollet manipulerar en att börja tro att hjärtrusningen är helt normal och som det alltid har varit… en klurig rackare.

    #87386
    MikaelR
    Medlem

    Okej,mycket dumt av mig att börja snusa igen efter mer än 1,5 års frihet. Men med troligen dåligt självförtroende nu under studier och en rygg som kändes stel efter att jag slutat så åkte jag dit igen. Men nu har jag nog snusat upp en halv stock och känner fortfarande rusningar från hjärtat och ökad puls.

    När ger sig detta egentligen?

    Och kan snuset göra att man känner sig mer avslappnad och således inget ryggont?

    #87387

    Hjärtrusningarna och den ökade pulsen ger sig när du ligger i din grav. Och dit kommer du snabbare med snus än utan. Samma sak med avslappning, du blir inte avslappnad av snus, det är faktiskt tvärtom.

    En halv stock har gått åt, gör dig själv en tjänst och spola ner den andra halvan på toaletten. Nolla räknaren och kör på utan snus igen.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.