Snusare i 24 år lägger av!

Välkommen! Forum Dagbok Snusare i 24 år lägger av!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #85858
    Dre
    Medlem

    Har snusat i 24 år (sen jag var 13). Lade av i söndags, drygt 4 dygn som snusfri. Snittat 5-6 dosor i veckan, både lössnus och portion. Kör total cold turkey.

    Följande biverkningar hittills:

    Stora sömnproblem, periodvis ångest, energitoppar-utmattningsdalar, extrema hungerkänslor, lättirriterad, svettningar samt en känsla av tristess och meningslöshet.

    ….och det positivs hittills:
    Kanske att maten smakar lite mer samt att min fru tycker jag är duktig.

    Jag kämpar på mot den första snusfria veckan.

    Red. Kan tillägga att anledningen till
    Att ja valt att sluta är en kombination av att inte vilka vara beroende, vissa sömnstörningar på morgonen samt priset!(kostade 8 kr för en dosa lössnus när jag började, vad hände?)

    • Detta ämne redigerades för 8 år, 8 månader sedan av Dre.
    #85860
    LinaMie
    Medlem

    Välkommen till krigarnas skara och till ditt bästa beslut för dig själv!
    De positiva effekterna kommer bli flera med tiden, kondition, styrka, vilja och lust är saker många upplevt blivit bättre med tiden! Det är en tuff resa men helt klart värt det!

    Sömnen var det som höll på att knäcka mig där i början. Det var över 20 helt galet jobbiga dygn utan sömn… Forumet här hjälpte mycket då. Att se att andra varit i samma skit. Att de klarat det. Att det går över hur jävligt det än känns just då.

    Varmt lycka till och kämpa på! Två dagar till och du har klarat en hel vecka! Kör!!

    #85861
    Kahlo
    Medlem

    Grattis Dre, just nu står du i stormens öga. Mycket värre än vad det är där du är nu, det blir det inte och klarar du det så kommer det snart att lätta. (OK, det är individuellt för alla, men så var det för mig och det kan bli så för dig, lets hope so.)

    Nu är ju inte jag nån av veteranerna här med flera hundra dagar i bagaget. Jag har 13 snusfria dagar och håller fortfarande på att gå batshitcrazy då och då. Men jag har också gått Cold turkey från snudd på en dosa om dagen. Saknar det som fan och kan inte alltid påminna mig om varför jag slutat men trycker fortfarande (i teorin) att det är en bra idé, ekonomiskt, hälsoperspektiv och ur förbildsperspektiv för mitt barn.

    #85863
    Dre
    Medlem

    Tack för ert stöd, det hjälper att höra att andra delar samma verklighet och har genomlidit samma sak.

    Dag 5 var något lättare än de tidigare dagarna . Mindre lättirriterad mot närstående. Höll mig själv sysselsatt med några enklare snickeriprojekt (semester). Glömde nämna i mitt inledande inlägg att en ytterligare anledning att sluta snusa är mina två små barn och exponeringen inför dem.

    #85865
    misja
    Medlem

    Grattis, Dre och välkommen! För min del har det varit ett av de bästa besluten jag fattat i hela mitt liv. Man får en åktur som heter duga men det är det värt. Känslan av att allt är meningslöst och att ingenting är mysigt tog nästan kål på mig men till slut gick även det över och nu är jag kanske inte direkt gladare men definitivt piggare och stoltare än förr.
    Abstinensen är envis – se till att vara ännu mer envis och kämpa!

    #85877
    Dre
    Medlem

    Nu är man inne på sin andra vecka som snusfri. Tänkte under denna vecka även skippa eventuella grillöl. Min teori är att de fördjupar dalarna och bidrar till ett negativt tänkande. Jag vill inte ersätta ett beroende med ett annat.

    #85903
    LinaMie
    Medlem

    10 dagar! Hur går det?

    #85991
    Dre
    Medlem

    22 dagar idag. Det fungerar bättre och bättre. Om man ser tillbaka på de tre första veckorna så var den första veckan extremt svår rent fysiskt. Kroppen skakade och svettades, särskilt svårt var det under nätterna. Jag minns inte speciellt mycket, allt är som en dimma. Vecka två minns jag att jag var väldigt elak periodvis (tyvärr) mot framförallt min fru. Kort stubin och irriterad. Jag kan bli onödigt grinig ett par gånger om dagen men den delen blir iaf bättre. Nu handlar det om att hitta sig själv och sin identitet som ickesnusare. Jag snusade från att jag var 13 år tills dess att jag var 37, dvs hela mitt vuxna liv (samt min tonårsperiod).

    Jobbigast är det efter maten…mest då som en rutin och känsla som saknas.

    #86183
    Dre
    Medlem

    Fem veckor idag!

    Lite jobbigt under korta perioder varje dag. Vissa rutiner så som att dricka kaffe känns torftigare utan snus. Men på det stora hela fungerar allt bra.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.