Slutat snusa efter tio år.

Välkommen! Forum Dagbok Slutat snusa efter tio år.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 22 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #83574
    BigHank
    Medlem

    Idag bestämde jag mig tvärt och oplanerat att sluta snusa. Jag har haft lite sveda under läppen några dagar till följd av förkylning och detta hjälpte mig att bestämma mig i morse – det var helt enkelt inte skönt att stoppa in prillan. Jag har funderat på att sluta under en längre tid men aldrig riktigt tagit mig för det innan.

    Jag har nu varit utan nikotin i drygt 20 h. Känslan i kroppen är att det hettar i huden, ständigt sugen på något att stoppa i munnen, antydan till huvudvärk, rastlöshet. Samtidigt känner jag mig taggad av att jag klarat första dygnet inom kort.

    Ett problem är att det finns snus i hushållet eftersom min fru snusar. Blir dock en känsla av styrka och självkontroll att stå emot det när det är så lättillgängligt.

    Ser fram emot första natten som snusfri!

    • Detta ämne redigerades för 9 år, 7 månader sedan av BigHank.
    #83576
    BigHank
    Medlem

    Dag 2. Första natten som snusfri är avklarad. Jag sov gott och vaknade relativt utvilad. I morse kände jag mindre sug efter snus än igår. Jag tänker mycket på snuset men inte hela tiden. Jag känner mig rastlös och lite ojämn i humöret. Jag har lättare att bli arg på barnen – tålamodet är sämre. Känner fortfarande en hunger eller ett sug efter något att stoppa i mig.
    Känner mig förväntansfull.

    #83577
    BigHank
    Medlem

    Under dagen har jag pendlat mellan olika humör. Jag är mer känslig för när mina barn är trotsiga. Idag fick de tyvärr uppleva ett elakt monster till pappa då en av dem vägrade smaka lunchen. Även frugan fick sig en skopa ilska. Ikväll har det känts bättre och jag drog ut och sprang en mil. Det var första löparrundan på många månader. Kanske leder detta beslutet till att jag även börjar träna regelbundet? Känner ett ökat sötsug…

    #83578
    messi
    Medlem

    Träning är en oerhörd hjälp när snussuget inte ger sig…. Lycka till!

    #83580
    BigHank
    Medlem

    Dag 3. Tack för stödet, Messi! Det är skönt att få stöd av andra som varit i samma sits. Min bror slutade tvärt för 3,5år sedan och har aldrig mått så bra som nu. Idag känns det som att det ’kemiska suget’ har minskat även om jag fortfarande känner det psykiska suget. Med det vill jag säga att jag mår bra i kroppen idag. I övrigt är jag lite nere och håglös. Tänker ofta på att jag vill lägga in en snus. Blir ju inte bättre av höstvädret där ute.

    #83582
    BigHank
    Medlem

    Dag 4. Jag sov gott inatt och känner mig pigg idag. Suget har minskat något även om jag tänker på att lägga in en prilla vid de där typiska tillfällena; efter maten, till fikat, efter tandborstningen…

    Känslomässigt upplever jag mig som mer i kontakt med känslorna. Snuset lade sig som en filt över allt. Nu är jag lite hetsigare, men samtidigt mer levande.

    Småäter för mycket. Räknar med att gå upp i vikt första tiden.

    #83584
    BigHank
    Medlem

    Dag 5. Jag mår bäst när jag har saker för mig. Tex gå till lekparken med ungarna eller som igår montera ihop ikea-prylar. Jag får emellanåt starkt sug efter snus, men på det stora hela går det bra. Jag är fortfarande lättirriterad men har kunnat hantera det bättre idag.

    Märkligt vilket grepp nikotinet får över ens sinne och kropp. Jag började snusa i lumpen men på den tiden räckte en dosa nästan en vecka. På slutet närmade jag mig en dosa om dagen. Många tycker kanske att det inte låter så mycket men jag hade ständigt en snus under läppen bortsett från när jag sov.

    Jag hoppas att detta ska leda till många bra saker:
    Ingen stress kring om man tagit med sig tillräckligt med snus.
    Bättre tandhälsa.
    Bättre ekonomi.
    Känna mer smak/lukt.
    Normalare känsloregister.
    Mer träning.

    #83585

    Allt du hoppas på kommer att hända. Och lite till som bonus, sådant som du inte ens har tänkt på! Grattis till ett bra beslut.

    #83588
    BigHank
    Medlem

    Tack, känns bra att höra! Idag är det min sjätte dag som snusfri. Sötsuget har minskat något men jag har flera gånger varit frestad att sno en snus av frugan. ’Nu är det ingen fara att bara smaka en, du har ju det under kontroll ’…
    Farliga tankar!

    Humöret har blivit bättre igen. Imorgon satsar jag på en ny löprunda.

    Godnatt!

    #83591
    BigHank
    Medlem

    Då vart man snusfri en hel vecka! Inne på dag 8. Känner mig fortfarande sugen men mår bra i övrigt. Sprang en runda igår. Detta beslut har redan visat sig bättre för min hälsa!

    Nu kör vi en vecka till!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 22 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.