Revolutionerande insikt om snus.

Välkommen! Forum Allmänt Revolutionerande insikt om snus.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #88496
    Skavank
    Medlem

    Jag slutade att snusa för ca 6 månader sen. Det har gått förvånansvärt bra och jag tror att det beror på att jag kom på en grej. Jag har alltid tänkt att snuset är lugnande och hjälper mig att varva ner och kunna tänka klart. Då insåg jag att det egentligen är tvärtom. Abstinensen gör att kroppen stressar upp sig och snusen gör att abstinensen (stressen) minskar. Alltså, när jag är stressad på riktigt så tar jag en snus för att kroppen blandar ihop stress och abstinens. Utan snus upplever jag att jag överlag är mindre stressad och det blir enklare att fortsätta hålla sig ifrån snuset.

    Det här var iaf revolutionerande för mig och hoppas att det kan vara det till någon annan också. När jag insåg att snuset inte lindrar stress utan skapar den så känns det enklare att stå emot.

    Lycka till allihop.

    #89349
    saraek75
    Medlem

    Jag håller med, det är ett helt nytt perspektiv! Jag läste om det i boken ”Äntligen icke-rökare! : det lätta sättet att sluta röka” av Allen Carr och med hans insikter och tankesätt var det verkligen hur lätt som helst att sluta.

    Nu efter 40 dagar har jag dock börjat igen, men det är en helt annan historia.

    #89450
    Jajo
    Medlem

    Stress driver även ut nikotinet snabbare, varför abstinensen kommer snabbare. Det gäller även sura drycker.

    Men helt rätt att inga nikotinmissbrukare är lugna, snarare irrar det runt med mer stress än alla andra och tror att de lugnar sig med mer tobak – borde inte pulshöjningen som sker när en lägger in snusen vara en ledtråd? 😉

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.