Ödmjuk och förbannad

Välkommen! Forum Dagbok Ödmjuk och förbannad

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 25 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #85747
    Kahlo
    Medlem

    Ok, det här får bli min dagbokstråd.
    Jag satt i bilen på väg hem med min familj när jag uttalade orden, om än tveksamt: Jag måste verkligen sluta snusa. Jag har nog gått och marinerat beslutet ett tag, känt mer och mer hur äckligt det är när papperskorgen är full av gamla snusar och jag tänker att alla dom där har varit i min mun.

    Sonen blev jätteglad över att jag ska försöka sluta.
    Sambon som också är snusare är stöttande, men slutar inte själv.

    Där, i bilen strax före klockan sju på motorvägen norr om Göteborg tog jag ingen ny snus och så tänkte jag att jag får se hur länge jag kan hålla mig. Det var ingen strategisk plan att bara sluta tvärt, men nu har det gått typ 36 timmar sen dess.

    Jag är arg. Jag är irriterad på allt. Jag vill gråta. Jag har ingefära under läppen hela tiden. Jag luktar på snus ibland. Och hoppas att jag ska klara här. Jag är skrämd över hur beroende jag faktiskt är och försöker vara ödmjuk inför att det här är tufft. Att jag ska vara stolt för att jag försöker sluta. Att det kommer kännas övermäktigt och att jag vill hoppa av.

    Jag har snusat snudd på i 15 år.

    #85754
    Kahlo
    Medlem

    50 timmar snusfri nu.
    Just nu tror jag dock inte jag ska överleva. Pendlar som en jojo mellan förbannad och gråtande. Hur lång tid tar det innan det första akuta fasen är över? Hur lång tid innan nikotinet går ur kroppen?

    #85755

    bra beslut! ,kan säga att jag själv känner mig starkare idag och bättre självförtroende . Men det är ingen enkel resa så du kommer att behöva viljestyrka ,stort lycka till kör hårt!!

    #85758
    deovin
    Medlem

    Du kan fixa det! De där första dagarna är hemska men snart är giftet ur kroppen och den fysiska abstinensen över. Sedan återstår den psykiska men den är inte lika illa, i alla fall inte för mig!

    #85763
    Kahlo
    Medlem

    Tack för pepp.
    Baby-steps här…
    Snart 72 timmar utan en enda snus. (Det är kanske dags snart att jag börjar räkna i dagar istället för i timmar?)

    #85764
    LinaMie
    Medlem

    Jag räknade timmar en bra bit in i det. Jag har en smärre härdsmälta på gång och har svårt att peppa som jag brukar. Men håll ut och häng i!

    Det är tuff jävla resa men många här kan vittna om att det går!

    Jag tror på dig! Plocka fram pannbenet, stå emot. Varje minut, varje timma räknas och när minuterna och timmarna blivit tillräckligt många kan du kryssa av ännu en dag i kampen mot nikotinet!

    Heja dig!

    /LinaMie

    #85768
    misja
    Medlem

    Det är tufft i början det går inte att komma ifrån. Det är tufft ganska länge men efter en vecka eller så får man vila eftersom suget inte är där hela tiden. Jag har varit fri i 4 månader nu och jag förstår att det i ditt perspektiv är en evighet men tiden går fort och spelar i samma lag som du.

    Skriv, skriv, skriv. Du kommer att få pepp. Du kommer att klara det.

    #85769
    misja
    Medlem

    Vad fint förresten att du lagt upp en bild. Det borde fler av oss göra. Vi har ju absolut ingenting att skämmas över. Tvärtom.

    #85772
    kenkou
    Medlem

    Har också 72 timmar bakom mig nu, låt oss fira när vi klarat ett år!

    #85773
    Kahlo
    Medlem

    Dag 4.
    Fortfarande ödmjuk. Fortfarande förbannad. Men det går lite längre tid mellan total batshitcrazy-perioderna i alla fall. Men det är som att gå en mental brottningsmatch mot hjärnan och varje gång har den kommit på nya grepp, argument etc. och jag måste vinna varje gång.

    Ingefära är mitt bästa trick för att lyckas. Jag har konstant färsk ingefära under läppen. Sen tror jag också på att skriva, som metod. Och att läsa stöd och pepp från er som gör/gjort samma sak. Det är guld värt. You have got to be there to really, really förstå hur förfärligt det faktiskt är.
    Hela min datorskärm är full med små digitala post-it lappar med korta texter om varför jag har valt att sluta. Ibland får jag läsa dom om och om igen.

    Ang. det där med bilden så var det inte medvetet jag la upp den, det är nog för att jag loggade in här och sidan kände av att jag har en wordpress-blogg (som inte handlar om att sluta snusa) och då kom bild och alias per automatik.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 25 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.