Nu är det dags

Välkommen! Forum Dagbok Nu är det dags

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 33 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #83918
    felper
    Medlem

    Klockan 18 idag tog jag ut min snus och satte inte in en ny igen. Jag har gått i slutartankar länge – mer än ett år tror jag. Men det kommer ju alltid något i vägen. Bra fester någon månad fram, mycket plugg, sommarledighet osv. Alltihop dåliga bortförklaringar, såklart.

    Jag la in min första snus när jag var 18 år gammal och visade mig vara en naturbegåvning. Jag fastnade för det direkt. Efter det vet jag inte vad som hände, det rullade på och plötsligt sitter jag här – 5 år senare – och matar mig igenom nästan en dosa om dagen.

    Än så länge är du inte jobbigt, men det har ju bara gått 2,5 h. Visserligen var det länge sedan jag i vaket tillstånd helt frivilligt var utan snus så länge, men just nu känns det som en ohygglig uppförsbacke eftersom jag vet hur mycket värre det kommer att bli. Det enda som är tråkigt just nu är att dosan ligger bredvid mig, och då och då är jag nästan omedvetet på väg att sträcka mig efter den. Det är ju helt sjukt hur invant det där är.

    Jaja, håll tummarna för mig allihop.

    #83920
    felper
    Medlem

    Jag är uppe i 4 timmar nu, vilket faktiskt känns ganska stort. Extra stort med tanke på att jag har en dosa bredvid mig som jag bara valt att inte ta av. Har tidigare försökt köra på taktiken att låta bli att köpa snus, eller slänga ut resten. Då får jag panik. När dosan ligger bredvid mig så känns det mer tydligt att det är mitt val att sluta.

    Det är dags att gå och lägga sig och imorgon börjar väl den riktiga kampen.

    Godnatt!

    #83921
    felper
    Medlem

    14,5 timmar!
    Har ju visserligen fått en rejäl skjuts av en lång natts sömn men ändå. Det känns bra. Det verkar som jag faktiskt har bestämt mig den här gången. Får se hur det känns efter frukost.

    #83922
    felper
    Medlem

    Haha, ser himla dumt ut när jag bara postar själv men jag behöver skriva av mig.

    18 timmar och 18 minuter. Nu fick jag min första ”HELVETE JAG SKITER I DET HÄR”-känsla. Den där som man måste lära sig att värja sig mot. Samtidigt känns det så himla bra att klockan tickar hela tiden, varenda gång det gått en timme till blir jag så lycklig.

    Min taktik för att sluta snusa är att sluta direkt med all nikotin. Aldrig mer. För att inte behöva slåss mot två saker samtidigt så använder jag onico när jag bara känner att något saknas. När den värsta nikotinabstinensen lagt sig kommer jag börja lägga av med det nikotinfria.

    Nu ska jag packa och ta flyget hem för julledighet. Skönt att vara i farten så man slipper tänka lika mycket på snus.

    #83924
    felper
    Medlem

    21 h och 17 min. Sitter på tåget på väg till flygplatsen. Nu har ilskan kommit. Jag är så fruktansvärt lättirriterad.

    Fy fan vad det här är drygt.

    #83925
    messi
    Medlem

    Mmm jobbigt är det… Och bra kämpat! Det har vi alla gått igenom. Men det går över. För mig tog det ett tag innan det mesta lagt sig. Jobbigast i början givetvis men efter det så blir den malande känslan värre. Efter ilskan blir man lite halvdeppig under en period. Kroppen försöker med allt under en period, så låt dig inte luras!

    Mitt bästa tips är att röra på sig… Och mitt personliga tips till dig är att sätta ett slutdatum för onico.. Skitviktigt! När jag kört onico och ibland nikotintugg så har det slutat med att jag sitter med snus under läppen tillslut. Min sista gång nu körde jag med nikotintabletter 1mg .. Men slutade med det efter 3-4 veckor tror jag det var. Det va då jag kände att jag slutat på riktigt. Men det är jobbigt som fan 😉 nu när jag har 130+ dagar bakom mig utan nikotin känns det riktigt bra och jag har knappt nåt snussug alls längre.

    #83926
    Kalkonen
    Medlem

    Det är bra kämpat felper. Irritation är väl inget som får dig att ge upp hoppas jag. Förstå vad stolt du kommer känna dig när du klarat ut de första fyra dagarna då det blir lite lugnare.

    #83929
    felper
    Medlem

    Tack för peppen! Jag är nu uppe i ett dygn + 18 h. Det känns mycket bättre idag, men jag är rastlös. Dessutom dyker det hela tiden upp i huvudet att jag borde ta en snus, bara en liten. ”Tänk vad gott det skulle vara” säger hjärnan åt mig. Och det skulle det ju, men det är fan inte värt det. Jag försöker tänka på vad det skulle kosta och hur jobbigt det skulle bli efteråt.
    För mig funkar det svinbra att ha en halv dosa Knox med mig överallt. Det blir, som jag sa innan, en påminnelse att det är MITT val och att jag bestämt det här. Oavsett vad mitt huvud försöker säga mig.

    Jag tror du har rätt i att onicon ska bort så snabbt som möjligt också. Just nu har jag inte men ska köpa mest för att ha om det krisar.

    #83932
    felper
    Medlem

    Tjohoo, 48 h om 10 minuter. Jag är lättirriterad men försöker stå ut.
    Det jobbiga är att jag vet att en snus hade ”löst” alla mina problem just nu.

    #83934
    felper
    Medlem

    50 h, halvvägs till första delmålet. Är riktigt sugen men står ut 🙂

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 33 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.