Måste sänka ammoniumhalten i kroppen

Välkommen! Forum Dagbok Måste sänka ammoniumhalten i kroppen

Etiketter: 

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #83629
    lokach
    Medlem

    Japp, så är det. Det är min största motivation, alltså hälsoskäl.
    Tjäna 350 kronor i månaden är nästa starka skäl, för jag har bara 12 000 kr i månaden att leva på och
    hälften går till hyran, resten går till bilen, försäkringarna, TV, internet och telefon.
    Det som blir kvar skall räcka till mat, fritid resor och nöjen och det är inte mkt det. Det blir bara högst 1500 kronor till matkontot, och det är bara så trist, att inte ens kunna njuta av maten. Nej, nu får det bli slut på snusande. Basta.

    I vinter tänker jag åka mer skidor än vad jag gjort de sista 7 åren. Mina extrapengar skall gå till att köpa fika i värmestugan, och skaffa det jag behöver för friluftslivet. Kunna köpa lite snabbmat på väg hem från skidbacken, unna sig det jag inte haft råd med tidigare, det blir i alla fall 15kronor extra varje dag som jag kan skämma bort mig med. Och det skall jag göra.

    Har provat ingefära förut och det gick inte så bra för då kom jag på att jag inte tål salicylsyran som finns i den. Det var synd, men samtidigt bra för det gav mig insikt i den biten. Det får nog blir morotsbitar och tuggummi med vanligt socker. Finns det nuförtiden, typ mer naturliga tuggummin med vanligt socker?
    Eller kanske skall jag köpa kåda tabletter i hälsokosten att tugga på? jag vet inte, men det måste bara gå den här gången.

    Planerar att vara snusfri till den första advent, för efter det börjar ju skidsäsongen. 🙂 Denna vecka som nu är skall vara min startlinje. Mitt badrum är under renovering och när det är klart börjar jag att sluta. Skall trappa ner och bygga upp strategierna fram till advent, då stora kampen börjar. Det som blir svårast är humöret och rastlösheten, men jag måste lösa det inomhus, kan inte ta mig hemifrån så enkelt av olika skäl. Måste hitta strategier för det.

    #83631
    lokach
    Medlem

    Ok, nu har jag varit ute och köpt en dosa igen, och på onsdag köper jag min sista stock. Den skall räcka i 40 dagar, det blir en dosa per 4 dagar, alltså fem små portioner om dagen. Det måste jag klara det kan säkert gå bra om jag tar tre under dagen och två under kvällen. Det måste fungera och jag skall trappa ner det ännu mer mot slutet. Så den första veckan kan jag nog få 6-7 portioner om dagen. Sex veckor från idag. 30 portioner i veckan… i snitt blir det 4,5 om dagen.

    Jag börjar med 7 portioner per dag första veckan och sedan tar jag bort en portion per dag varje ny vecka.
    Då tar jag två portioner per dag sista veckan.

    Gör jag så då har jag 11 portioner i reserv. Det skall nog funka. 🙂

    • Det här svaret redigerades för 9 år, 6 månader sedan av lokach.
    • Det här svaret redigerades för 9 år, 6 månader sedan av lokach.
    #83635
    issen
    Medlem

    Eller också trycker du i dig så mycket snus du orkar tills du spyr på skiten. Och sen lägger du av tvärt!

    #83637
    messi
    Medlem

    Själv lämnade jag en halv stock snus i kylen… Bara för att visa mig själv att jag klarar det! Den ligger där fortfarande, orörd, och det får mig att känna mig stark:) lycka till hur du än gör!

    #83644
    martin_1
    Medlem

    Lycka till!!

    #83651
    lokach
    Medlem

    issen, bra idé som tål att tas på allvar. 🙂

    messi, så stark tro jag inte att jag någonsin blir, har testat nått liknande när jag rökte
    och det klarade jag inte. Klev runt som en osalig ande tills jag till slut fann mig själv vid kassan på OK.
    Har ju haft nikotin i kroppen i mer än 35 år, så nervsystemet litar fullständigt på att inte behöva förse mig med
    det jag tydligen behöver. Har funderingar på om det är acetylkolin som jag har brist på och nikotinet kan delvis ersätta det, läste jag någonstans. Klarar jag det du gör, då blir jag stolt, kanske ha det som mål endag. 🙂

    martin_1 Tack för stödet, lyckas jag så blir det lycka i varenda cell kroppen, tippar jag. 🙂

    Hostade idag vid ett skämt, skrattade så jag nästan spydde, och det var för att halsen är full av segt slem från allt snusande. Snusar ibland i sömnen om jag har svårt att somna, snusar nästan konstant, bara korta stunder med uppehåll. Tänk om halsen kan bli ren och man kan skratta som folk. Undrar om jag kommer snarka mindre?

    #83654
    issen
    Medlem

    Skriv ner varför du så gärna vill sluta snusa. Du kommer att glömma det sen när du vacklar. Sår under läppen, dålig andedräkt, skitiga fingrar, panik när du glömt dosan, besvärligt att spotta ut snusen vid olämpliga tillfällen, dålig förebild för barnen, dåligt för hälsan, personlighetsförändrande – jo det är sant! Etc etc etc

    Jag har 30 års nikotinmissbruk bakom mig. Det är svårt att sluta men det går om man vill! Kan narkomaner och alkoholister sluta med sitt missbruk vore det väl fan om inte vi kan sluta snusa!

    Jag tog hjälp av hypnoterapi. Andra tar medicin. Hitta din egen väg.

    Lycka till!

    #83838
    lokach
    Medlem

    Nu har jag kämpat i några veckor, men jag kom aldrig ner på mindre än 7-8 portioner om dagen, så stocken tog slut den 18 november. Sen har jag köpt 3 st lösdosor, men nu idag, fick jag lite jävlaranamma i mig och gick till apoteket och köpte nikotinplåster istället för en ny dosa. Och en stor ask med Läkerol original.
    Jag har flera tuggumisorter hemma ocj sista nödåtgärden har varit att göra socker och smörblandning för att lugna nerverna. 😉 skall hitta på lite nyttigare snacks att ta till, i bokhylla har jag klistrat upp en lapp där argumentena står, men jag blir lite stressad av att titta på den. Mpste skriva en ny lappm med större bokstäver. Mitt blodtryck har gått upp till 180/122, så jag tror det är stressen att sluta snusa som är livsfarlig för mig, det är en ond cirkel jag fastat i tror jag.

    #84201
    lokach
    Medlem

    Jag måste bara få säga ett jätte-TACK till er som peppade mig här i tråden. 🙂
    Jag har faktiskt klart mig hittills, med bara en snusportion i återfall vid ett tillfälle.
    Jag försökte göra så att jag sparade en sista dosa med en portion för att visa att jag klarade det, men vid ett tillfälle var jag mkt arg och då föll det, så nu har jag ingen tobak i kylskåpet.

    Alla de små tips och knep jag fått av er, har jag använt. De surrogat som funkar bäst är kardemummakärnor och så suger jag på en lakritsrot några ggr per dag, en pinne kan räcka i en vecka så det är verkligen inte mycket.,

    Det där med att personligheten förändras kan jag intyga. Först nu märker jag hur en annan del av mig tar mer plats, för jag har blivit mer humoristisk och kan lättare skratta när jag ser nått på TV nuförtiden.

    Så jag ville bara uttrycka min tacksamhet för de rader som ni tog er tid att plita ner till mig, det betydde mycket för att jag skulle klara det. 🙂

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.