Lysande hemsida! Jag är inte ensanm!

Välkommen! Forum Dagbok Lysande hemsida! Jag är inte ensanm!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #84124
    Bronchi Kid
    Medlem

    Hej, Har nu hållt upp med nikotin och snus i mer än ett halvår och har sedan årsskiftet också dumpat Onico. Tidigare kollade jag hemsidan slutasnusa.info men där kommer jag inte in längre. Någon som vet något/status?

    #84130
    Fallera
    Medlem

    Hej Bronchi Kid,

    Jag höll också till inne på slutasnusa.info men den verkar inte finnas kvar…

    Min räknare stod på 275 dagar men jag var tvungen att 0:a då jag återupptog snusandet i december (attans!) 2 dagar snusfri nu och det går bra!

    Hur känns det för dig?

    #84132
    Bronchi Kid
    Medlem

    Hej Fallera,

    Minns att jag läste dina inlägga på gamla sajten. Trist med återfall men bra att du är tillbaks i selen.
    Jag kan inte påstå att jag tycker det är lätt. Suget och en viss nedstämdhet är ganska vanligt förekommande och jag HATAR de 2-3 extrakilo som jag ha så svårt att bli av med. Men samtidigt är jag bestämd med att ge allt ett år innan jag utvärderar.
    Kämpa på!

    #84133
    Fallera
    Medlem

    Hej,

    Ja, inte är det lätt inte… Hela hösten var så deppig och när en rätt jobbig grej hände i mitten av december kände jag att jag måste försöka hitta ett sätt att lindra och det föll sig då naturligt att köpa en dosa. Det är dubbla känslor kring det där men det känns som att jag gjorde rätt. Behövde snabb hjälp just då för att finna ett lugn, vilket snuset hjälpte mig med. Men jag kan inte påstå att det var så gott som jag hade hoppats på. Har nu snusat drygt 1 månad och kände att det var dags att sluta igen.

    Känns som att jag hoppat tillbaka 1 månad i tiden och känner ingen massabstinens. Lite trött och seg i huvudet, men vet ju att det kommer försvinna väldigt snart. Inget ökat sötsug än heller, så hoppas det håller i sig.

    Kämpa på du också! Det här klarar vi!

    #84185
    Bronchi Kid
    Medlem

    200 dagar idag! Jag känner mig faktiskt stolt över mig själv.

    För första gången sedan jag slutade snusa och började skriva om hur det går (tidigare på slutasnusa.info under samma namn) så kan jag också säga att jag mår bra.
    Jag har ofta, flera gånger om dagen, sug efter nikotin och får då närmast en ångestliknande attack men det går över på ett kick. Det fina sedan en tid tillbaka är att jag inte tänker på snusandet eller slutandet på långa tider under dagen. så har det faktiskt inte varit förrän för tre-fyra veckor sedan då jag slutligen lade av också med Onico och Extra-tuggummin (Lakrits).

    Under de första två månaderna var nog det mesta upp och ner. Massa fysiska bekymmer som yrsel och sömnrubbningar blandades med en känsla av meningslöshet och tunga ångestattacker när jag kom på att jag aldrig mer (på riktigt … ALDRIG mer) skulle få en snus igen.

    Från start tuggade jag mängder av lakritstuggummi och använde Onico nästan lika mycket som jag snusat förut. Detta hjälpte mig ta mig igenom hösten … trodde jag. Många gånger kunde jag komma på mig med att få ångestattack över att jag inte fick ta en snus, lade istället in en Onico, bara för att komma på mig med en oerhört irriterande besvikelse över att jag inte fick någon kick.
    Jag blev nu också mer och mer lättirriterad. Alla hade då hört att jag slutat så många gånger att jag inte orkade tjata om det mer. Jag mådde skit. Mindre och mindre fysiskt men mer och mer psykiskt.

    Det blev inte bättre när höstmörkret, som kan få vem som helst att deppa, lade sig. Kring första advent började jag (kan jag så här i efterhand erkänna) självmedicinera med glögg på vardagar och ”festade till” på helgerna och alkoholkonsumtionen ökade successivt för att kulminera under jul- och nyårshelgerna. Det var fel medicin …

    Den 1 januari lade jag (enligt en plan från ca 1 december) av med Onico och lakritstuggummi. I några dagar gick jag i fällan och bytte allt mot Läkerol men var tillräckligt klok att erkänna och avbryta ovanan. Sedan tre veckor är jag därför helt fri också från substitut. Vilken skillnad … !

    Det är först nu jag börjar tro på att ett liv utan snus kan vara bättre än ett med snuset. Det är först nu jag kan komma på mig själv med att det går timmar utan att jag tänker på eller känner sug efter snus.

    Summa Summarum.
    Det är skittungt att sluta snusa och alla vi som försöker är hjältar.
    Om man kan skall man nog undvika substitut. Annars får man bara på käften en gång till när man skall sluta med den vanan.
    Att sluta snusa gör man bäst med moderata mängder alkohol … annars är risken att man tröstar sig med fel grejer.
    Att sporta och träna har flera syften. Det får en att tänka mindre på snussug och det fastnar inte så många extrakilon på en.

    Kämpa på! Det ska gå! Och nu kan JAG faktiskt tro på att det är värt det!

    PS. Har också tagit åtminstone en och kanske två vita månader för att få hälsosam distans till alkohol. Funkar hyfsat, faktiskt.

    #85100
    Bronchi Kid
    Medlem

    300 dagar idag! Det är mycket nu. Både privat och på jobbet. Det är löpningen och stödet från familjen som håller mig uppe. Om 65 dagar blir det Champagne!. Kämpa på!

    #85804
    Bronchi Kid
    Medlem

    Idag är dagen … ett helt år utan nikotin! Mitt sämsta år någonsin, med depressioner och djupa dalar. Men också ett år som mer och mer liknar någon form av nystart och det sista kvartalet tycker jag att jag med fog kan säga att saker vänt. Jag har fortfarande stunder då nikotinet spelar mig spratt. Men jag har också mycket att glädja mig åt … bättre fysik (löpningen har gett mig både styrka, lust och en ny garderob … 😉 …) och nya sätt att tackla problem och utmaningar där livlinan heter förtröstan eller inre styrka istället för General eller Rapé. Att ha klarat av att sluta med alla former av nikotin är också något som stärkt min tro på mig själv.

    Idag blir det Champagne! I morgon börjar jag på mitt andra nikotinfria år. Kämpa på!

    #85805
    deovin
    Medlem

    Grattis!!! Håll i håll ut!

    #85807
    LinaMie
    Medlem

    Wow!! De här inläggen var precis vad jag behövde läsa nu! Så Tack!!
    Stort grattis till Ett År som nikotinfri! Stort!

    LinaMie

    #85810

    Stort grattis! Jattebra jobbat! Fortrostan och styrka eller snutefiltsnusa, bra valt dar… Lust, styrka, ny garderob,kan det bli battre…

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.