Kryper i benen!!

Välkommen! Forum Dagbok Kryper i benen!!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #84094
    Evvis
    Medlem

    Hej allihop!
    Jag är inne på dag 13 eller nått nu, känns bra och allt sånt.

    Men det har börjat krypa i benen, speciellt högra, så jag håller på att bli galen!
    Jag sitter ner en stund och måste vicka på tårna, slå foten i golven och till slut vill jag bita av mitt eget ben.

    Jättesvårt att beskriva känslan men benet känns luddigt, domnat, mjukt eller vad vet jag. Det kryper och det GÅR INTE ATT IGNORERA DET. Jag blir galen snart. Har hållt på i några dagar, känns som att det är i musklerna, spänner eller nått.

    Har det med abstinensen att göra? Och kommer det att försvinna snart? 🙁

    Någon som varit med om samma?

    *ledsen*

    #84095
    Mootee
    Medlem

    Har krypningarna alltså kommit först nu, jag hade exakt samma känsla men bara de tre, fyra första dagarna. Skulle nog kolla med vårdcentral/sjukvårdsupplysning om jag var du. Vi verkar ha varit snusfria ungefär lika länge ser jag, har inga sådana symptom länge, även om det såklart säkert kan vara väldigt individuellt. Låter tokjobbligt så hoppas att det löser sig!

    #84099
    Evvis
    Medlem

    Första två nätterna så kunde jag inte sova pga rullade runt och toksvettades. Men sen har det gått relativt smärtfritt. Tills nu då, med dessa pirr i benen.

    Det blir som tortyr. Kan liknas med att få en vattendroppe droppad i pannan i flera timmar. Själva droppen gör ingen skada men efter ett tag så blir man knäpp och den lilla droppen gör till slut skitont. Typ så är det i benen.

    Men läste på en sida:

    Orsaken till och mekanismen bakom primär RLS finns bland annat i dopaminsystemet i hjärnan.

    – Dopaminsystemet är ett intressant signalsubstanssystem, som även har med vår motorik, vår rörelseförmåga, att göra, berättar Jan Ulfberg.

    Man vet idag att restless legs innebär en störning av funktionen inom hjärnans nedre delar, de så kallade basala ganglierna. Signalöverföringen mellan nervceller i hjärnan är till största delen kemisk, och här spelar dopamin en stor roll.

    Järnbrist har visat sig vara en riskfaktor för sekundär RLS. Järn har en viktig funktion för att vissa signalsubstanser i hjärnan ska fungera normalt, speciellt dopamin
    källa http://www.apoteket.se/privatpersoner/kundservice/sidor/rastlosa_ben.aspx

    Alltså KAN DET VARA SÅ att det har med abstinensen att göra. Dopaminsystemet på mig är helt kraschat och visar sig i benen.
    Bara att härda kanske…

    #84104

    Eftersom man inte kan gå omkring och vara hög på dopamin hela tiden, så börjar kroppen att göra nikotinreceptorer på hjärncellerna för att ta ner dopaminhalterna på normal nivå. Utan snus så dippar dopaminnivåerna och man blir deppig. När den första abstinensen klingat av efter några dagar, så kommer en längre tung period. En del talar om en peak kring ca 40 dagar och efter det blir det långsamt bättre. Vad som händer är att antalet nikotinreceptorer börjar degenereras enligt ett logaritmiskt avklingande förhållande, och sakta men säkert går antalet asymptotiskt mot noll. Man kan läsa om all möjlig djävulskap som händer när dopaminhalter dippar, här och på olika missbrukarsiter. Det går över, det är bara att odla pannben och sitta still i båten och leka blinkleken med snustrollet…

    #84136
    Evvis
    Medlem

    Tack för svar! Bara att härda då!

    Just nu är jag inne i en vecka i streck tror jag, med krypningar varje kväll. Det känns som nån slags muskelvärk, ibland bara i ena benet. Ibland brister jag ut i gråt, jävla tortyr 🙁

    Har beställt b-vitamin på brustablett. Testa kan man alltid göra. Läste att det skulle hjälpa mot vissa symptom vid abstinens.

    #84176
    Mootee
    Medlem

    Ja, tack för superbra svar båda två, jag har haft en släng av de där krypingarna själv nu i veckan, det är verkligen hysteriskt plågsamt att finnas till när det drar igång. Märker dock att det blir bättre om jag tar en promenad eller rör på mig.
    Bara att kämpa på, snart en månad!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.