Imorgon slutar jag för gott!

Välkommen! Forum Dagbok Imorgon slutar jag för gott!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #83334
    DH
    Medlem

    Hej
    Imorgon är det dags att slänga dosan för gott!
    Har tidigare i livet snusat 10 år, slutade och höll uppe i 5 år och började sen av någon outgrundlig anledning igen. Lovade mig själv när jag slutade efter de 10 åren att aldrig någonsin utsätta mig själv för helvetet att sluta men så sitter jag här nu igen.
    Nåväl, detta forumet var framgångsreceptet förra gången för mig så här är jag igen 🙂
    Kommer sluta tvärt, har aldrig fungerat på något annat sätt för mig. Träning kommer också vara en viktig ingrediens.
    Så nu ska prillan bort och bara det värsta är över så kommer det bli riktigt gött!
    Men jag vet också vad som väntar… tyvärr.. Bara att hoppas att familjen inte blir lidande av det mitt i semestern och allt.
    Kommer få en mycket glad fru iaf när jag slutar 🙂 Är nästan värt att sluta bara för att slippa tjatet från henne 😉
    Kommer skriva av mig här efterhand som tiden går.
    /DH

    #83335
    issen
    Medlem

    Lycka till. Du vet ju vad som väntar så det kommer att gå jättebra!

    #83336
    DH
    Medlem

    Jo tack jag vet. Känslan av att vara frånvarande på något konstigt sätt är jobbigast tillsammans med att vara helt dum i huvudet, hjärnan tar ju bokstavligen paus de först dagarna iaf så jag räknar inte med att göra något avancerat.. och det är då demonen är som djävligast, ”ta en snus så blir du dig själv – det är klart du ska det..”
    Tack för peppen!
    /DH

    #83337
    DH
    Medlem

    Då är sista snusen tagen!
    Blir till att gå och lägga sig och hoppas på att barnen sover länge imorgon så man sover bort så många timmar som möjligt. Slänger bort all snus som finns runt omkring mig, jag kan inte ha något nära tillhands när nikotindemonen börjar snacka i huvudet. Upp och äta frukost och sen iväg till gymmet för ett benpass (så mkt endorfiner som det bara går!)
    Sov gott!
    /DH

    #83340
    DH
    Medlem

    Då är nästan första dagen till ända. Har varit upp och ner, suget moler i magen på mig och kommer och går.
    Har bestämt mig för att inte köra något substitut typ onico och det känns tufft. Men hade ett helsicke att sluta med onicon förra gången så därför tänker jag att det är lika bra att bryta vanan direkt också.Tuggar tuggummi gör jag iof.
    Tuffast var efter middagen.. fy fasen.. det liksom tar tag i en och borrar sig in djupt i bröstet. Men det går ju över efter ett tag men just då är jag inte kaxig. Första dagen till ända snart iaf och det känns ändå bra. Har den där viljan jag hade 2009 när jag slutade och höll uppe i 4-5 år så nu är det bara att kämpa sig vidare.
    Förhoppningsvis kommer kroppen ihåg att det inte var så längesen jag klarade mig utan snus så man kan ju hoppas att det går lättare än förra gången 🙂
    Godnatt!

    #83345
    DH
    Medlem

    Andra dagen går sakta på. Tränade på förmiddagen och tyckte det var ganska ok fram till lunch.
    Sen vände det – niko släggan drämde till mig så jädrans hårt i skallen så hela eftermiddagen har varit ett töcken av snussug. Arg, sur, snus sugen så det är helt obegripligt. Köpte faktiskt en Onico ändå nu för att ta när det är som jobbigast. Man glömmer lätt hur jobbig denna kampen är… härlig semester man har 🙂

    #83346
    NOVA
    Medlem

    Wow låter som du kommer att få hett om öronen denna semester, oavsett vädret…! Hur som helst, troligen ett väldigt bra beslut som kommer att ge mycket energi när hösten kommer! Lycka till! Själv är jag en bra bit över 200 dagar, men tänker inte helt sällan på hur det skulle vara med en snus… Men är det slut så är det!

    #83347
    DH
    Medlem

    Ja, hett på många vis är det.
    Idag (tredje dagen) är det faktiskt bättre.
    Var uppe och sprang 45 min i morse och suget har hållt sig hyfsat ok under hela dagen. Kommer väl säkert snart..
    Jo NOVA, vet att kampen är värd att ta men den är lika sur varje gång men nu blir det sista gången jag går denna ronden. Uppehåll i 4 år för att sen snusa i 1 år och sen sluta igen. Kan ju fråga mig vad det året med snus har gett mig? Precis nada och ingenting – Jo, mindre träning har det gett mig tyvärr. Snusen har den effekten på mig, träningssuget minskar men nu blir det ändring på det.

    #83352
    DH
    Medlem

    Dag 5 är lite drygt halvvägs och det går faktiskt ganska bra. Onicon bor under läppen men det får jag ta.
    Känns som att jag har nytta av att kroppen var utan nikotin så länge för bara ett år sen, kanske minns lättare hur den ska anpassa sig?
    Nu bär det iaf av till Gotland 1 vecka imorgon bitti, skönt att få lite annat att tänka på.
    Kämpa på allesammans, snart firar jag 1 vecka!
    /DH

    #83354
    vagge
    Medlem

    Kanske kommer det vara lättare för dig att kunna koppla bort impulserna eftersom du har gjort det såpass länge. Även fast du till slut föll för impulsen så vet du ju hur viktigt det är att neka den.
    Grattis till första veckan! den var tuffare än andra veckan för mig!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.