Göra slut med Snus

Välkommen! Forum Dagbok Göra slut med Snus

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #83820
    gemmas
    Medlem

    Igår tog jag min sista snus. Jag har aldrig ens övervägt att sluta snusa för jag älskar det och tycker inte det är dåligt på något vis. Det var bara ett infall jag fick på förmiddagen och tänkte att jag kan lika gärna göra det nu som senare.

    Jag läste igenom det mesta på den här sidan och tyckte jag var sådär lagom förberedd. Lite förväntansfull faktiskt. Cirka 7-9 timmar efter sista snusen bröt helvetet lös. Jag var vansinnig och storgrät om vartannat. Kunde äntligen somna sen, men sov oroligt hela natten och var tvungen att gå upp och äta och dricka flera gånger.

    Idag känner jag mig forsättningsvis rastlös och lättirriterad. Det går dock förvånansvärt mycket bättre än jag förväntade mig.
    Jag har tagit med mig skivad ingefära till jobbet som jag har under läppen. Det och lakritstuggummi som någon hade nämnt här.

    Hade varit skönt att höra från andra som också precis har slutat. Eller från er som har tagit er igenom den tuffaste perioden. Jag behöver hjälp att vara lite positiv. Just nu känner jag mig mestadels asförbannad, fast med inslag av skrattattacker!

    #83825
    knoxstark
    Medlem

    Hej Gemmas!
    Välkommen hit och grattis till ditt beslut.
    Jag slutade själv förra söndagen och vet precis vilket helvete du går igenom!
    Det viktiga att komma ihåg är att abstinensen har ett slut. Du kommer igenom det!

    Jag kände mig omtöcknad och vansinnig mest hela tiden, svårt att fokusera blicken och koncentrera mig. Det värsta släpper efter 4-5 dagar. Jag kan fortfarande ibland bli lite yr men inte så ofta.

    Kämpa på! Det blir bättre och du kommer klara det!

    #83826
    sunkan79
    Medlem

    Välkommen och grattis till ett bra beslut. Du är inne i den absolut tuffaste perioden nu och det är nu det gäller att visa lite
    jävlaranamma trots att det känns svårt. Ge avvänjningen och dig själv chansen i 4-5 dagar, det kanske inte känns så just nu men det blir bättre 😉

    #83827
    gemmas
    Medlem

    Tack så mycket. Grattis till er som kommit så långt!
    Jag har bara som fokus att klara 48 timmar och sen ta det som det kommer därefter.
    Det absolut svåraste hittills är att inte äta hela tiden. Fast för tillfället tillåter jag mig själv äta obegränsat så länge det bara är mat och inte godis.

    Jag känner mig lite ledsen över det för det känns precis som i rubriken, att jag ’gör slut med snus’. Som att göra slut med en partner eller god vän. Det känns som att snuset är en del av min identitet.

    I alla fall, det känns faktiskt mycket bättre ikväll än igår kväll, så jag hoppas att jag kan fortsätta vara positiv och känna att det blir lättare 🙂

    #83830
    Bobby
    Medlem

    Som dom andra säger håll ut för det blir bättre varje dag. Jag tycker det är bra att unna sig något extra den första veckan just när abstinensen är som värst. Viktigast är ju att inte ta den ”där” snusen igen.

    Jag hade otur och fick feber efter några dagar efter men nu är allt frid och fröjd igen. Att sluta är absolut det bästa jag gjort efter 20 års bruk. Jag hade faktiskt inte heller någon självklar anledning varför jag ville sluta.

    Jag brukar tänka är det jag eller snuset som bestämmer 🙂 JAG så klart!

    Nu gör vi det här och kom ihåg att unna sig då och då. Jag firar var tionde dag.

    Kramar

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.