Det börjar bli lätt nu

Välkommen! Forum Dagbok Det börjar bli lätt nu

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #82735
    martin_1
    Medlem

    Har köpt en rakapparat för 1400:-. Mycket pengar och en sur utgift för mig, så jag lät snuskassan stå för notan. Men vad nöjd jag är. En bra rakapparat, det är det bästa man kan investera i. Snabbt och smärtfritt, zoom! Varje morgon när jag rakar mig så tänker jag på hur nöjd jag är med den och hur mycket bättre det är än att lägga pengarna på snus.

    Spar era pengar och köp nått onödigt!

    Förövrigt så kan jag rapportera att jag tycker att en av de bästa sakerna med att sluta snusa är att man sover så bra. Som en sten.

    Det var allt för nu! Kämpa på!

    #82736
    issen
    Medlem

    Jag har bl.a. Köpt ett par svindyra hörlurar från Bose. Blev riktigt billiga när jag insåg att det bara var ett par månaders snusförbrukning som gick åt 🙂 Underbart med ett snuskonto som jag bara kan sprätta upp!!

    #82737

    Jag har köpt jättefina träningskläder och grymma löparskor. Det bästa var att det var gratis! Snuskontot fylls på ruggigt snabbt, och förmodligen så räknar man i underkant när man bara räknar nikotin…

    Om man tänker såhär en hypotetisk fredag: Efter en veckas toksnusande och påfyllning av högoktaniga latte för 39 kr pappmuggen, är man efter en veckas stress och uppåt drogande med nikotin, kaffe och socker i behov av att landa, att komma ner. Afterworkölen blir inte en, det blir fler, och när man sen väl tar sig hem sätter fyllehungern in och en hamburgermeny slinker lätt in. Nästa morgon är det läge för snus, kaffe och socker igen för att komma upp ur det låga läge som man nu befinner sig i. Till slut är man helt i ett mönster av snus, kaffe, godis, alkohol och skräpmat och masterdrogen nikotin är motorn i hela ekvationen. Börjar man räkna på den kalkylen, så är en rakmaskin, bosehögtalare eller löparskor av fint märke, väldigt billiga.

    För mig blev snusslutandet vändpunkten mot bättre hemlagad mat med kravråvaror, nästan inga snabba kolhydrater, godis eller snabbmat, inget socker, väldigt lite alkohol, minskad kaffekonsumtion och mängder med motion. Isolerat ger varje av dessa insatser en effekt, och i kombination mår man superbra! Men framförallt så gör dessa insatser att det blir enklare att låta bli snus.

    Issen sa klokt att nästa snus skulle kosta en halv miljon. Jag tror det var en uppskattning som är i underkant. Förmodligen kan man köpa en villa för pengarna…

    #82744
    Anonym
    Inaktiv

    Prylar har jag så det räcker och blir över. Rensade som fasen när jag flyttade i höstas, och ändå så har jag alltför mycket onödiga saker kvar. Jag sparar mina pengar till upplevelser, på 15 månader är jag nu uppe i nästan 70.000 sparade kr som jag tänker använda till en resa när det blir mörkt och kallt.

    Har lärt mig mycket om förändring i stort och min husbibel The Power of Habit (vanans makt) av Charles Duhigg
    har varit till stor hjälp i min förändringsprocess. Jag rekommenderar verkligen den boken.

    Funderar och tänker inte på vem jag var innan jag började snusa. Tycker det är bättre att fokusera på den jag är
    idag och mina uppsatta mål som jag vill förverkliga. Är en hängiven långvandrare, och har fjällvandrat mycket även när jag
    var snusare. Siktar nu på att vandra i Peru till hösten. Tankar på snus bubblar upp ibland, då stannar jag upp och tänker
    vad är det jag tänker på egentligen? Oftast så är det en stressreaktion på något, som snustrollet försöker få med mig på.
    Men nej, om jag har snusat bort en villa modell lyxvariant så må det vara, men att börja snusa för att förlora mitt nya harmoniska liv kommer aldrig att ske, med eller utan rakapparat, högtalare eller löpar/vandrarskor…

    #82761
    martin_1
    Medlem

    Vad man än väljer att lägga sina pengar på, så är vi överens om att det är bättre än att lägga dem på annat än ett beroende som inte leder någonstans!

    Kloka inlägg laget runt! Det är nog bra att ta sig en funderare på hur man lever och vilka vanor man har och vad man vill i livet. Meningen med livet är väl att sträva efter lycka.

    • Det här svaret redigerades för 10 år sedan av martin_1.
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.