Cancerskräck och akutstopp

Välkommen! Forum Dagbok Cancerskräck och akutstopp

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #89515
    Ponyo
    Medlem

    Idag kl 12.54 tog jag min absolut sista snus. Har snusat sedan jag var 21 år, ca 1 dosa om dagen, med två längre uppehåll pga graviditet och amning, men sedan åter in i lasten. Snart fyller jag 36. Det är alltså 15 års snusande som nu skall upphöra.

    Jag har så klart slutat många gånger förr, men paniken sköljde över mig som en chock när jag läste vad jag egentligen vetat sedan länge: att det finns ett starkt samband mellan buskspottskörtelcancer och snusning. En 60% förhöjd risk. Denna vidriga, dödliga, snabba cancer. Det kan jag bara inte låta mina barn få vara med om. Jag måste sluta nu.

    Men begäret är så starkt. Idag har jag snusat 4 snus innan jag spottade ut den där sista kl 12.54, men har kedjetuggat nicotinell och har inte känt nåt sug. Än. Har ätit kanske dubbelt så mycket som normalt idag, men också tränat samt tagit en längre promenad.

    Är allra mest rädd för viktökningen. Är en smalis, men fattar att smalheten till stor del beror på nikotinets effekt på ämnesomsättningen.

    Jag tänker hela tiden: det är så ÄCKLIGT med snus! Jag är så TRÖTT på att snusa. Trött på dålig andedräkt, trött på ett underliv som mår kasst av allt snus, trött på kiss som luktar nikotin.

    Har även bokat tid hos en hypnoterapeut.

    Det är nu eller aldrig!

    Har tänkt kombinera snusstoppet med sockerstopp, alkoholstopp och halvfasta för nä, jag vill inte gå upp en massa i vikt.

    • Detta ämne redigerades för 7 år, 2 månader sedan av Ponyo.
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.